Horlama önleyici çözümler ve tedaviler bu sorunu yaşayan kişiler tarafından en çok araştırılan konuların başında gelir. Zira horlama her ne kadar kişilerin kaliteli bir uykunun önüne geçer. Bunun yanı sıra çevrenin de rahatsız olmasına neden olur.

Horlama, üst solunum yollarından geçen havanın, boğazdan geçerken yumuşak dokunun titremesiyle oluşan sese verilen bir isimdir. Uyku esnasında dil kökü, damak ve küçük dilin boğazla birleştiği alan biraz daralır.

Horlama Nedenleri ve Horlama Aparatı

Horlama Nedenleri ve Horlama Aparatı

Hava yolunun daralmasıyla, nefes alıp verme esnasında bu sesler ortaya çıkar. Bunun şiddeti, solunum yolunun darlığına göre farklılık gösterir. Bu durum kişiye zarar vermeyecek olsa da horlama tedavisi almamak, uyku kalitesini düşürecektir. Bunun yanı sıra çok şiddetli bir horlama varsa kişilerin kendisi de uyanabilir.

Evde başka kişilerle beraber kalıyorsanız bu onları da uyandırabileceği için büyük problemlere neden olabilir. Dolayısıyla horlama sorunları yaşıyorsanız, en kısa sürede doktora gitmeniz önerilir.

Horlama Nedir?

Horlama günümüzde birçok kişide görülen sorunlar arasındadır. Eğer horlamaya kesin çözüm arıyorsanız, ilk olarak ne olduğunu bilmeniz gerekir. Uyku esnasında yutak alanında yumuşak damak, küçük dil ve bademciklerde meydana gelen gevşemeyle, bölgedeki doku solunuma bağlı olarak titreme yapar.

Bu problemler hem erkeklerde hem de kadınlarda görülebilir. Ancak erkeklerin boyun bölgesinin daha fazla yağlı olması sebebiyle yumuşak doku daha fazla etkilenmektedir. Dolayısıyla horlama problemleri erkeklerde daha sık rastlanır.

Bu durum nedeniyle kilonun artması da horlama şiddetini yükseltir. Bunların yanı sıra kadınlarda horlama sebepleri, menopoz dönemi ardından hormonal değişikliklere bağlı şekilde görülebilir. Horlananın arkasında yatan farklı nedenler olabileceği için ilk olarak bunların araştırılması, ardından da uygun bir çözümün sunulması gerekmektedir.

Neden Horlarız?

Yatarken neden horlarız? Her ne kadar sıklıkla pozisyona bağlı olduğu düşünülse de horlama farklı nedenlere sahiptir. Bunlardan ana hatları ile aşağıda olduğu gibi gösterilebilir;

  1. Yorgunluk
  2. Sigara ve alkol kullanımı
  3. Mevcut enfeksiyon hastalıkları
  4. Alınan bir takım ilaçlar
  5. Uyku apnesi
  6. Yeterince uyuyamamak
  7. Uyuyamamak
  8. Bademciklerin ve adenoidlerin şişmesi
  9. Burun, boğaz ve çene şekli ile alakalı problemler
  10. Alerji ya da soğuk algınlığı

Dolayısıyla horlama sorunları yaşıyorsanız, bilinçsiz şekilde horlama ilacı kullanmak çözüm sunmayacaktır. Aksine bir takım yan etkilere neden olabilir. Dolayısıyla horlama sorunlarınız varsa en kısa sürede doktora gitmeniz önerilir.

Horlamanın Sebepleri

Horlamanın Sebepleri

Horlamanın Sebepleri

Günümüzde birçok kişi horlama problemlerinin olmamasına rağmen sonradan geliştiğini söylemektedir. Sonradan horlama neden olur bu nedenle akılları sık sık işgal eden konular arasındadır. Bu konuda bazı sebepler şu şekilde sıralanabilir;

  1. Kişilerin yeterince uyumaması
  2. Kalp hastalıkları
  3. Yüksek tansiyon
  4. Yorgunluk

Bu sebeplerden de görülebileceği üzere horlamanın altında farklı sebepler yatabilir. Dolayısıyla hemen tedavi, horlama ilacı uygulaması yerine neden araştırması yapılmakta, ardında da buna uygun hareket edilerek bir tedavi yöntemi belirlenmektedir.

Horlama Önleyici Çözümler

Horlama sebepleri kadar, bunun belirtileri de oldukça önemlidir. Eğer evde sizden başka bir kişi de yaşıyorsa, kısa süre içinde öğrenmeniz mümkündür. Ancak tek kalıyorsanız, bu sorunu yaşadığınız bilinmeyebilir. Burada bir takım noktalar şu şekildedir;

  1. Sinirlilik hali
  2. Konsantrasyon bozukluğu
  3. Geceleri nefes nefese uyanma
  4. Uyumada zorluk yaşama
  5. Çarpıntı
  6. Gün içinde yorgun hissetme
  7. Sabah boğaz ağrısı hissetme
  8. Kan şekerini ya da kan basıncını kontrol etmede zorluk çekme

Bunun yanı sıra horlama belirtileri arasında yorgunluk, uykusuzluk ve halsizlik de vardır. Zira horlama yeterince oksijen alamamaya ya da nefes alabilmek için uğraş vermeye neden olacaktır. Horlama önleyici evde ne yapılır, bu noktada birçok kişi tarafından düşünülür. Bu açıdan,

  1. Alkol ve sigara kullanmayı bırakma,
  2. Burun açıcı spreylerden faydalanma,
  3. Burun bandı deneme,
  4. Kilo verme,
  5. Yüksek yastıklar kullanma,
  6. Uyku pozisyonunu değiştirme gibi bir takım çözümler denenebilir.

Ancak doktor gözetiminde olmadan ilaç kullanılmamalıdır. Kısa sürede çözüm almak istiyorsanız, profesyonel hekimlere muayene olmanız önerilir.

Horlama Tedavisi

Yüksek yastık kullanmak gibi basit horlama tedavileri çözüm vermiyorsa, horlama normal şekilde devam ediyorsa kulak burun boğaz uzmanına başvurmanız gerekir. Hekim gerekli test ve muayeneyi yaptıktan sonra sorunun sebebini kısa sürede anlayabilir.

Bu sayede en iyi horlama tedavisi kişiye özel bir şekilde belirlenebilir. Bu bakımdan kişiye özel bir ağız içi alet yapılarak ağza uyku öncesi takılabilir. Bunun dışında cerrahi operasyon seçeneği de vardır. Ancak bunun öncesinde hasta yatırılmakta, uykusu incelenmektedir.

Horlama Aparatı

Horlama tedavisi seçenekleri arasında doktor tarafından uygun görülürse, bu duruma özel sunulan aparatlar da önerilebilir. Uyku terapi cihazı olarak tanımlanan bu aletler içerisinde bulunan mıknatısların yardımıyla genzi açmaya yardımcı olur. Böylece ilk süreçte horlamanızı yavaşlatmakta, ardından da ortadan kaldırmaktadır.

Bu cihazlar kapsamında yapabileceğiniz tercihler oldukça geniştir. Ancak kullanmadan önce doktora giderseniz daha iyi çözümler alabilirsiniz.

Horlama Aparatı Ne İşe Yarar

Günümüzde horlamayı ne durdurur sorusu gerek bu sorunu yaşayanlar gerekse kendisinde olmasa bile evde beraber yaşadığı kişide bu problem olan kişiler tarafından sık sık düşünülmektedir. Aparatlar bu noktada devreye girer cihazlardır.

İlgili Link: Diş Bakımının Püf Noktaları

Toprak mıknatıs kullanan bu cihazlar, derin bir uyku çekmeye, böylece dinç bir şekilde uyanmaya yardımcı olan aletlerdir. Manyetik çip sayesinde nefesi açmakla beraber iki oluk sayesinde nefes almayı daha kolay hale getirir. Böylece gece ağızdan nefes almayı bırakabilir, nefes alıp vermeyi daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Bunun yanı sıra koku bulundurmadığı için etrafınızı da bu süreçte rahatsız etmemeniz mümkündür.

Bursa Horlama Tedavisi

Günümüzde horlamaya karşı evde kullanılabilecek çok sayıda basit yöntem vardır. Her ne kadar kilo verilse ya da yastıklar, yatılan pozisyon değiştirilse de bazı durumlarda kişilere çözüm yine de sağlamayabilir.

Ayrıca horlama sorununun altında farklı nedenler yatacağı için aparat almak altta bulunan nedenin ortaya çıkmamasına, böylece ilerlemesine neden olabilir. Dolayısıyla horlamadan kurtulmak için ne yapmalıyız diyorsanız, kısa süre içerisinde kliniğimizden yardım almalısınız.

Alanında uzman olan doktorlar muayene ve gerekli testler ardından, horlama probleminizin kökenini kısa sürede çözebilir. Ardından aparat tavsiyesi de olmak üzere gerekli tedavi işlemlerini uygulayabilir. Bursa’da hizmet veren kliniğimiz modern tedavi yöntemleri ile horlama problemlerinize kesin çözümler sunmaktadır.

Horlama Aparatı Ekşi Yorumları

Horlama önleyici aparat işe yarıyor mu? Bu  soru birçok kişi tarafından sorulur. Ancak bunun cevabı, kişilerin sorununa göre değişir. Zira bazı hastalara aparatlar kullanışlı gelirken bazılarında çözüm alamamak mümkündür. Bunun en temel nedeni, horlamanın arkasında yatan nedendir.

Bu açıdan Ekşi gibi internette bulunan sözlüklerde kullanıcı yorumlarından hareket etmek, sizi yanlış yönlendirebilir. Eğer horlamanıza kesin çözüm bulmak istiyorsanız, uzman bir doktora müracaat etmeniz bu nedenle şarttır.

Eğer doktorunuz sizin için bir aparatın yararlı olabileceğini belirtmişse konu hakkında ona danışabilir, nasıl bir cihaz tercih edebileceğiniz dahil konuyu danışabilirsiniz.

Yorum Yazın